نیروگاه سیکل ترکیبی فراب یزد

نیروگاه سیکل ترکیبی فراب یزد

نیروگاه سیکل یزد معروف به نیروگاه سیکل ترکیبی فراب یزد، این نیروگاه در جاده ویژه فولاد آلیاژ واقع در نزدیکی شهر یزد واقع شده است.

افتتاح نیروگاه ترکیبی فراب یزد در تاریخ ۲۸ بهمن سال ۱۳۹۱ است این نیروگاه شامل تعداد توربین بخار و توربین گاز میباشد.

این نوع نیروگاه، با استفاده از بویلر بازیاب، از حرارت موجود در گازهای خروجی از توربین‌های گاز، برای تولید بخار آب مورد نیاز در توربین‌های بخار استفاده می‌شود. اگر توربین گاز به صورت سیکل ترکیبی نباشد، گازهای خروجی آن، که می‌توانند تا ۶۰۰ درجه سانتیگراد دما داشته باشند، مستقیماً وارد هوا شده و انرژی باقی‌مانده در آن‌ها هدر می‌رود.
در حالی که در نیروگاه سیکل ترکیبی، از این انرژی استفاده می‌شود و بویلر توربین بخار بدون نیاز به سوخت، بخار آب تولید می‌کند؛ بنابراین، با استفاده از این روش، راندمان (بازده) سیکل افزایش می‌یابد. نیروگاه‌های سیکل ترکیبی (Combined cycle power plant) راه حل بسیار کارآمد، انعطاف‌پذیر، قابل اعتماد، مقرون به صرفه و سازگار با محیط زیست برای تولید برق است.
نیروگاه سیکل ترکیبی در واقع ترکیبی از توربین بخار و توربین گازی می‌باشد به نحوی که ژنراتور توربین گازی برق را تولید می‌کند، در عین حال انرژی حرارتی تلف شده از توربین گاز (توسط محصولات احتراق) برای تولید بخار مورد نیاز توربین بخار مورد استفاده قرار می‌گیرد و به این طریق برق اضافی تولید می‌شود.
با ترکیب کردن این دو سیکل بهره بری از نیروگاه افزایش پیدا می‌کند. بازده الکتریکی از یک چرخه ساده کارخانه نیروگاه برق بدون استفاده از اتلاف گرما به‌طور معمول راندمانی بین ۲۵ تا ۴۰ درصد دارد، در حالی که همان نیروگاه با سیکل ترکیبی راندمان الکتریکی حدود ۶۰ درصد را دارد. همان‌طور که گفته شد این نیروگاه‌ها از ترکیب توربین‌های بخار و گاز ساخته می‌شوند و بسته به نوع توربین‌ها، دیگ‌های بازیافت گرما، و دستگاه‌های بازیابی انواع متعددی دارند.
با به کار‌گیری توربین‌های بخار در چرخه‌های ترکیبی می‌توان پایین بودن بازده آن را بر طرف کرد و در نتیجه آن را برای تأمین بار پایه به کار گرفت، در عین حال از مزایای دیگر آن نیز مانند راه اندازی سریع و انعطاف‌پذیری آن در محدودهٔ گسترده‌ای از بار بهره‌مند شد. به صورت تئوریک، انرژی قابل بازیابی از اگزوز توربین‌های گازی حدود نصف انرژی تولید شده توسط خود توربین گاز است؛ بنابراین، توانتوربین بخار حدود نصف توربین گاز خواهد بود. در برخی از طراحی‌ها، دو توربین گاز، انرژی مورد نیاز برای یک توربین بخار را ایجاد می‌کنند و در نتیجه، توان تولیدی توربین‌های بخار در حدود توربین‌های گاز می‌شود.

هزینه سرمایه گذاری شده نیروگاه سیکل ترکیبی فراب یزد

تا بهمن ۱۳۹۱، مبلغ سرمایه‌گذاری شده در این نیروگاه ۲۴۷ میلیون یورو به اضافه ۶۰ میلیارد تومان است. همچنین، طول خط پست برقِ ۴۰۰ کیلوولتِ این نیروگاه ۴٫۶ کیلومتر است که با اعتبار کل ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان به بهره‌برداری رسید.

منبع: ویکی پدیا

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)
, , , , , , , , , , ,
نوشتهٔ پیشین
نیروگاه خورشیدی ۵ مگاواتی در استان خراسان رضوی
نوشتهٔ بعدی
نیروگاه سیکل ترکیبی خرم‌آباد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست