ریسک قراداد های EPC با شرکت های خارجی

ریسک قراداد های EPC با شرکت های خارجی

ریسک قراداد های EPC با شرکت های خارجی

چندی است که شرکت های تولیدکننده چینی، نظر به تولید تجهیزات، در حوزه سرمایه گذاری تجدیدپذیر در ایران ورود کرده اند و اما چیزی که جالب توجه است ورود آنها نه فقط به عنوان تامین کننده که در قالب قرارداد های EPCF بوده است.

در این مقاله کوتاه بررسی میشود که سرمایه گذاران داخلی چطور باید این موضوع را مدیریت کنند.

نظر به اینکه ایران در شرایط نرمال حقوق بین المللی نیست این کارخانجات پس از فروش تجهیزات و دریافت اصل و فرع سودشان به بهانه تحریم ها از خدمات گارانتی سرباز میزنند و این امر دوره نگهداری نیروگاه رو حتی از سال پنجم بهره برداری دچار بحران میکند.

و اما راهکار این است که سرمایه گذاران بدون واسطه نسبت به عقد قراداد با تولیدکننده اقدام نکنند و در قراداد های خود شرط لازم را حضور یک شرکت فعال ایرانی به عنوان مشاور طرح و مجری لحاظ نمایند.

با توجه به اینکه شرکت های فعالی داخلی، دسترسی های بیشتری به منابع تجهیزات دارند، قابلیت اطمینان نیروگاه پس از راه اندازی بسیار افزایش خواهد یافت و سرمایه گذار اطمینان خاطر بیشتری از بابت تامین در دوره گارانتی خواهد داشت.

مورد دوم در باب ریسکِ قراداد مستقیم با تولیدکننده این است که امکان کنترل کیفیت تجهیزات برای سرمایه گذار وجود نخواهد داشت مگر با حضور یک شرکت فعال ثالث در این حوزه که خود در پروژه ذی سهم بوده و اعتبار آن شرکت در گرو تامین تجهیزات با حداکثر کیفیت و اجرای دقیق و درست نیروگاه و البته نگهداری فنی در دوره حیات نیروگاه میباشد.

ریسک سوم در مورد قرادادهای مستقیم، احتمال اعلام ورشکستگی کارخانجات چینی است که مسبوق به سابقه میباشد و حضور یک شرکت ایرانی در باب تامین تجهیزات نیروگاه سبب حفظ سرمایه نیروگاه پس از وقوع چنین مواردی خواهد شد، حال آنکه شرکت های ایرانی میبایست با ارتباط قوی با مجموع تولیدکننده ها، تلاش کنند نسبت به تامین تجهیزات در دوره گارانتی به صورت مستقل عمل کرده و وابسته به یک برند خاص نباشند و این موضوع بار دیگر قابلیت اطمینان سرمایه گذاری را افزایش داده و ریسک سرمایه پس از بهره برداری نیروگاه را کاهش خواهد داد.

شرکت ثالت با انتخاب تجهیزات توأم با استقلال ، نیروگاه را پس از راه اندازی، بدون استرس شرایط تحریم و ورشکستگی یک برند، گارانتی نموده و متعهد میشود نسبت به تامین تجهیزات در دوره حیات نیروگاه با درنظر گرفتن شرایط مقتضی به زمان خود، جهت حفظ راندمان نیروگاه، همت گماشته و عمل نماید.

به سرمایه گذارن داخلی توصیه میشود مستقلا نسبت به عقد قراداد EPC با شرکت های خارجی اقدام نکرده و شرکت ایرانی فعال در حوزه مربوطه را در قراداد سهیم نمایند.

سرمایه گذاری نیروگاه های خورشیدی مگاواتی میتواند بسیار پرسود باشد و با قابلیت اطمینان بالایی درآمد بیست ساله را نظر به وجود قرارداد تضمینی خرید برق برای سرمایه گذاران فراهم نماید و این منوط به بهره گیری از مشاوران متخصص در این حوزه است.

, , , , , , , ,
نوشتهٔ پیشین
کرواسی نیروگاه خورشیدی ۵/۶ مگاواتی
نوشتهٔ بعدی
مصر بزرگترین نیروگاه خورشیدی جهان را دارا است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست