توجیه اقتصادی برق خورشیدی

تامین برق کشور با انرژی های تجدیدپذیر

توجیه اقتصادی طرح
برای احداث نیروگاههای خورشیدی، سه سری هزینه کلی می توان متصور بود که عبارتند از:
– هزینه های مستقیم خرید، حمل و نقل، طراحی و نصب نیروگاه خورشیدی
– هزینه های اتصال به شبکه برق
– هزینه های جانبی

هزینه های اصلی ثابت احداث نیروگاه
هزینه های مستقیم خرید، حمل و نقل، طراحی و نصب نیروگاه خورشیدی شامل مواردی است که در زیر ارائه شده است. قیمت ها بر اساس آخرین قیمت های اخذ شده و با احتساب هزینه های حمل و نقل و پیاده سازی در سایت محاسبه شده است. هزینه های گمرکی با توجه به جواز بهره برداری صفر درنظر گرفته شده است. نرخ برابری ارز با تومان ۳۰ هزار تومان لحاظ شده است.

هزینه های اتصال به شبکه نیروگاه خورشیدی
هزینه های اتصال به شبکه نیروگاه خورشیدی بزرگ بر اساس طرح اتصال به شبکه و مشخص شدن تعداد فیدرها و نوع پست مشخص می گردد. در این طرح عدد ده درصد را در نظر گرفته ایم.

هزینه های جانبی ثابت احداث نیروگاه
– هزینه های خدمات اخذ مجوز خرید تضمینی برق PPA و مشاوره تامین تجهیزات که در این پروژه پرداخت شده است.
– هزینه های زیرسازی و تسطیح نیروگاه
– هزینه های تجهیز کارگاه و فضای سبز
– هزینه های مانیتورینگ نیروگاه خورشیدی
– مانیتور کردن تولید و پارامترهای دیگر نظیر دما، تابش، توان هر اینورتر و … و یا مشاهده آن در کامپیوتر شخصی و گوشی و نیازمند پیاده سازی سیستم مانیتورینگ است.
– هزینه سیستم حفاظت از صاعقه نیروگاه خورشیدی
– سیستم صاعقه اجباری نیست و در جاهایی که ریسک صاعقه بالاست باید نصب می گردد.
– هزینه های حمل و نقل تجهیزات نیروگاه خورشیدی

در محاسبات دقیق باید مشخص گردد که اولا تجهیزات در کجا تحویل داده می شود و نوع انتقال زمینی است یا دریایی، بر اساس تعداد کانتیرها و محل تحویل در ایران و … ممکن است کمتر از ۱۰ درصد و یا حتی بالاتر رود ولی حدودا با هزینه های گمرکی، انتقال و انبارداری و … تا ۳۰ درصد قیمت خرید کارخانه به قیمت تمام شده تجهیزات افزوده می شود. در جدول قیمت صفحات قبلی، قیمت های ارائه بر اساس قیمت تمام شده خرید تجهیزات و انتقال آن به ایران و با حتساب هزینه های حمل لحاظ شده است.

مصرف آب در نیروگاه های خورشیدی
نیروگاه های خورشیدی در مقایسه با نیروگاه های فسیلی حرارتی، ذغال سنگی، هسته ای و … به مراتب آب کمتری مصرف می کند و از آب صرفا برای مصارف آشامیدنی، شستشوی پنل ها و… استفاده می گردد. در نیروگاههای خورشیدی به دلیل اهمیت شستشوی پنل ها باید از آب تصفیه شده استفاده گردد تا به پنل ها آسیبی نرسد.

در هر نیروگاه نیاز به یک انشعاب است تا بتوانند مصارف مورد نیاز خود را تامین کنند. بر همین اساس در مناطقی که نیروگاه نزدیک شهرها و روستاها أحداث می شود از لوله کشی های آب موجود استفاده میشود که هزینه های انشعاب آب و مصرف ماهانه آن نیز جزو هزینه های جاری نیروگاه لحاظ می گردد. انشعاب آب نیروگاههای خورشیدی شامل دو نوع انشعاب خانگی برای مصارف آشامیدنی ساختمان کنترل و نگهبانی بوده و یک انشعاب غیرخانگی نیز برای شست و شوی پنل های خورشیدی می باشد.

سرمایه گذاری های جانبی ثابت
هزینه های جانبی شامل هزینه های زیر است:
– اخذ مجوز خرید تضمینی برق PPA، مشاوره و تامین تجهیزات
– زیرسازی و فنس کشی
– تاسیسات عمرانی و ساختمانها
– تجهیزات عمومی، تجهیز کارگاه و فضای سبز
– تأسیسات اداری و رفاهی

جمع کل سرمایه گذاری ثابت

پنل خورشیدی

نرخ بازگشت داخلی نیروگاه در فروش برق به وزارت نیرو IRR
نرخ بازگشت داخلی برای نیروگاه ۱۰ مگاوات ۲۲ درصد شده است. بر اساس هزینه های ثابت و درآمد نیروگاه خورشیدی در سالهای مختلف، از نمودار زیر مشخص است که به صورت عادی تقریبا ۵/۵ ساله بازگشت سرمایه داخلی اتفاق خواهد افتاد، ولی شرکت آرا نیرو با تجربه طرح های مگاواتی منطبق بر ابلاغیه های سال ۱۴۰۰ وزارت نیرو و ساتبا مدت بازگشت سرمایه را به ۲ سال کاهش داده است.

پنل خورشیدیجهت دریافت طرح توجیهی اقتصادی نیروگاه خورشیدی میتوانید با شرکت آرانیرو تماس بگیرید.

نرخ بازگشت داخلی نیروگاه IRR در صادرات برق
بر اساس درخواست کارفرما و با تحلیل شرایط سرمایه گذاری خارجی، نرخ صادرات، نرخ خدمات صادارت شبکه و… میزان درآمدزایی با صادرات بررسی می گردد. در این صورت تمامی هزینه به دلار/يورو تبدیل شده و سپس محاسبات اقتصادی انجام می گردد. قابل توجه است طرح ترکیبی صادرات و خرید تضمینی برق نیز امکان پیاده سازی دارد. شما می توانید مثلا ۶ ماه از سال را صادرات داشته باشید و ۶ ماه دیگر در داخل کشور با قیمت های ساتبا به شبکه برق بفروشید.

, , , , , , , , ,
نوشتهٔ پیشین
درآمد نیروگاه خورشیدی
نوشتهٔ بعدی
پارامترهای اقتصادی برق خورشیدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست