نیروگاه خورشیدی ( انرژی های تجدید پذیر) در سراسر كشور ایران
دو هفته پيش سازمان انرژي تجديدپذير و انرژي ايران (كه به نام SATBA شناخته مي شود) اعلام كرد كه تعداد كمي از نيروگاه خورشيدي در سراسر كشور كه توسط خانوارها يا صنايع كوچك استفاده مي شود، به ۸۴۱ واحد با ظرفيت ۸۱۸۴ كيلووات (KW) در دو ماه گذشته رسیده است.
این داده ها نشان می دهد که خانواده های ایرانی و صنایع کوچک تکنولوژی جدید را با سلاح های باز پذیرفته اند و سرمایه گذاران نیز مشتاق کمک بیشتر در این زمینه هستند.
براساس گزارش ذکر شده، تعدادی از نیروگاه خورشیدی با مقیاس کوچک ۵۷۴ واحد با ظرفیت کل ۵۹۴۲ کیلو وات گزارش شده است، این نشان می دهد که استفاده از گیاهان تجدید پذیر کوچک در مقیاس دو ماهه به میزان ۳۱ درصد افزایش می یابد.
استفاده از انرژی های تجدید پذیر در خانه های ایرانی
استفاده از انرژی های تجدید پذیر در خانه های ایرانی به معنای استفاده کمتر از سوخت های فسیلی و همچنین هزینه های کمتری برای خانوارها است که می تواند شروع خوبی برای برنامه های بلند مدت کشور در این زمینه باشد.
با توجه به پیش بینی های SATBA و اطلاعات جمع آوری شده از شرکت های توزیع برق استان در سراسر کشور، با استفاده از نیروگاه های تجدید پذیر در مقیاس کوچک، بویژه پنل های خورشیدی ، انتظار می رود که در سال آینده نیز به طور چشمگیری افزایش یابد.
در سال های اخیر، انرژی پاک به عنوان نقطه ثابتی در ایران محسوب می شود، زیرا کشور ثروتمند نفت نیز شرایط جغرافیایی و اقلیمی سودمند را برای استفاده از انرژی های تجدید پذیر به ارمغان می آورد.
>> بررسی پتانسیل انرژی خورشیدی در ایران
ظرفیت تولید برق ایران
ظرفیت تولید برق ایران در حال حاضر ۷۷۰۰۰ مگاوات است که انرژی تجدیدپذیر آن فقط ۴۲۰ مگاوات است و طبق گفته وزیر انرژی قبلی، حمید چچینیان، این رقم در پایان سال جاری میلادی تا سال ۲۰۰۷ میلادی به ۶۰۰ مگاوات می رسد .
براساس برنامه توسعه ملی پنج ساله کشور، ایران قصد دارد ظرفیت تولید برق از منابع تجدیدپذیر را با ۵،۰۰۰ مگاوات در سال افزایش دهد تا بتواند تقاضای داخلی را افزایش دهد و همچنین صادرات برق خود را افزایش دهد.
محمد صادق زاده رئیس سبتا در سپتامبر ۲۰۱۷ ادعا کرد که انرژی های تجدید پذیر ایران می تواند تا یک چهارم تولید برق تا سال ۲۰۲۲ به حساب آید.
برای برآورده ساختن هدف، وزارت انرژی، یک رویکرد جدید در جهت توسعه بخش تجدید ساختار به عمل آورد و انگیزه های لازم برای سرمایه گذاران ایرانی و خارجی برای همکاری در پروژه های تجدید پذیر در داخل کشور ارائه می دهد.
این امر منجر به سهم بیشتری از بخش خصوصی در این صنعت شده است و همچنین جذب سرمایه گذاران خارجی از منابع قابل توجه انرژی ایران در زمینه انرژی خورشیدی و باد در کنار موقعیت ویژه جغرافیایی آن است که یکی از بهترین مناطق برای سرمایه گذاری در انرژی های تجدید پذیر است.
به طور کلی، در پنج سال آینده، ایران قصد دارد ظرفیت تجدید پذیر ۵،۰۰۰ مگاوات افزایش یابد تا بتواند تقاضای رو به رشد داخلی را افزایش دهد و حضور خود را در بازار برق منطقه ای گسترش دهد و این موج جدید نیروگاه های کوچک که با سرمایه گذاری خارجی حمایت می شود توسط خانواده های کوچکی نقش مهمی در تحقق این هدف ایفا می کند.
1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
متشکرم